Het werkt op mijn zenuwen !

Toen ik gisteren een gesprongen lamp in de badkamer verving, viel het me weer op hoe verschrikkelijk donker en vochtig die ruimte is ! Ik weet wel dat veel mensen het met een kleinere badkamer moeten stellen, maar in vergelijking tot de rest van dit huis is de badkamer echt het kneusje. Er is een wasbak, een vaste douche met drie muren in steen, en een ligbad. Op zich is dat niet slecht, ware het niet dat het ligbad gesitueerd is onder een schuine wand, waardoor je niet eens kan rechtstaan om je af te spoelen. Het venstertje is al helemaal belachelijk: horizontaal een meter, vertikaal een 40 cm, en het kan net openklappen, niet eens helemaal open. Veel buitenlicht is er dus niet, en de mogelijkheid om deftig te verluchten is quasi nihil. Daardoor moeten de tegels om de paar maanden helemaal afgeschrobd worden, om de gelige aanslag te verwijderen. Het helpt niet om het venster de hele tijd open te laten, net zoals de deur. Trouwens, echt warm is het er dus ook nooit.
Als we niet het budget hadden gehad - dat hoop ik tenminste, nog even wachten op wat de architecte zegt - om echt te verbouwen, dan ging ik op zijn minst een groot dakraam laten installeren boven het bad, zodat er meer licht en vooral meer lucht binnenkan.
Nu zou het plan zijn om de badkamer uit te breiden boven de garage (die een gewoon plat dak heeft, aangebouwd naast de keuken, met een berging tussen uiteraard), en meteen ook de aanpalende kamer wat uit te bouwen. Op die manier gaat de schuine wand weg, winnen we meteen ook een hoop oppervlakte, en kan er voldoende aandacht besteed worden aan licht en lucht. Praktische bezwaren en uitwerking zijn voer voor de architecte. Ik ben benieuwd.
Comments:
 wie heeft da huis gezet als ik vragen mag? toch nie nen zekeren ERIC V. nen pipo van nen 'architect ingenieur'
 
 Ik heb er eigenlijk geen idee van, ik moet het eens opzoeken op de bouwplannen. Ik denk wel dat de vorige eigenaar, die zelf in 'den bouw' werkt, een groot deel van de ideeën heeft aangebracht.
 
Een reactie posten