Boiler ?

Als we inderdaad de stap zetten en een grondige verbouwing doen, dan wil ik echt wel een badkamer die op en top is, en waar we de komende 30 jaar niet meer naar hoeven te kijken. Dat betekent:
* twee wasbekkens
* een aparte douche met op zijn minst zijsproeiers, en als Bart dat wil en ons budget het toelaat, een complete stoomcabine (ugh)
* een ligbad met ofwel airjets, ofwel hydrojets. Als het aan mij ligt, liever de jacuzzi dan de whirlpool...
* een GROOT raam. Ik onderzoek later wel eens de mogelijkheden om de inkijk te verminderen (en nee, gordijnen zijn GEEN optie)
* veel kastruimte, want geloof het of niet, momenteel zijn er geen kasten in de badkamer, alleen een paar rekjes hier en daar.

Het probleem zal zitten in het warm water. Momenteel hebben we een elektrische boiler die 's nachts oplaadt tijdens het nachttarief. Het ding is niet bepaald gigantisch, en dat betekent dat Bart en ik op dit moment 's morgens elk een korte douche kunnen nemen, en dat we Wolf (ons zoontje van 13 maanden) nog net een badje kunnen geven. Uitgebreid douchen kan pas als de ander geen douche nodig heeft, of als we de boiler opnieuw hebben aangezet. Hetzelfde geldt voor een bad.
De boiler is trouwens ook al bijna twintig jaar oud, en zal dus niet (meer) voor optimaal rendement zorgen. Ik denk dat we best in het budget een nieuwe boiler incalculeren. Nu moeten we alleen nog nagaan wat de beste formule is. Gas ligt wellicht wel in de straat, maar hier is er geen aansluiting. Ook de kostprijs voor een eventuele aansluiting moeten we dus nagaan.
In elk geval zou ik opteren voor het 'doorstroomprincipe', zodat de hoeveelheid heet water niet zonder meer beperkt wordt. Een gasgeiser ? Een powershower ? En wat met het verbruik ?

Zucht. Vragen, vragen...
Comments: Een reactie posten