Zonnepanelen

Ik vrees dat ik met mijn wilde ideeën Bart grijze haren bezorg, en ons budget nog meer de pan uit doe swingen, maarre... Als we dan toch een douche met zijsproeiers willen, misschien zelfs een stoomcabine, een bad met ofwel jacuzzi ofwel whirlpool, om de sauna dan nog niet te vergeten, dan gaan we gigantisch veel elektriciteit verbruiken, al was het maar om het vele water te verwarmen.

Ik weet dat Bart dat vroeger al eens heeft nagekeken, maar misschien is het hét uitgelezen moment, nu we toch voor die ingrijpende verbouwing staan, om nog eens de installatie van zonnepanelen te overwegen. Ons dak is zuidoostelijk gericht, er zou dus voldoende plaats moeten zijn om die panelen te installeren. Het systeem is dan als volgt: je moet een nieuwe elektriciteitsmeter aanvragen, één die zowel kan bijtellen als aftellen. Alle niet-opgebruikte elektriciteit afkomstig van de panelen, wordt op het elektriciteitsnet gebracht, en op die manier afgetrokken van de meter. Op momenten dat we dan meer verbruiken dan de panelen kunnen aanleveren, tappen we gewoon stroom van het net af. In overweging genomen dat de verwarming/airconditioning van het kantoor boven ook op elektriciteit werkt, is dit misschien nog zo geen slechte investering.
Al is het natuurlijk opnieuw een behoorlijke extra kost. Ugh. Ik ben gisteren voor het eerst op de Lotto gaan spelen :-p
Comments: Een reactie posten