Afspraak met architecte

Zoals beloofd is de architecte woensdag voor ons Stedenbouw gaan raadplegen, en weet ze ondertussen wat de verkavelings- en stedenbouwkundige voorschriften zijn die op ons huis van toepassing zijn.

De verbouwing van de badkamer zelf zal wellicht geen problemen geven; waar ze eerder mee inzat, was de constructie van een buitentrap naar het kantoor op de tweede verdieping. Op de badkamer moet namelijk een terras of daktuin (daar zijn we nog niet uit) komen, met toegang tot de werkruimten van Netlash daar. Er moet ook een trap komen, zodat Netlash zijn eigen toegang heeft, en het niet langer nodig is dat personeel en klanten doorheen de woonruimten moeten.

Waar we die trap graag hadden gezet, blijkt het niet te kunnen/mogen, zoals verwacht. Geen trap aan de voor- of zijkant van de garage dus. Achter de garage zal het wellicht wel toegestaan zijn. Daar bevindt zich momenteel een houthok en een klein tuintje waarop mijn bureau uitgeeft, en waar een vijvertje voor mijn schildpadden is.

We vinden er wel een oplossing voor. Eerst even horen wat de architecte te zeggen heeft: we hebben een afspraak volgende week donderdag.
Comments: Een reactie posten