Grondige wijziging

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de architecte, en het ziet ernaar uit dat we onze plannen grondig moeten wijzigen... We mogen namelijk niet bouwen op de bestaande garage, omdat de maximum bouwdiepte van het naar de Waterhoenlaan gerichte perceel 18 m is voor twee verdiepingen, en we daar dan duidelijk over zitten. We moeten dus alles grondig herdenken.

Een voorstel van haar was om de trap naar de tweede verdieping als buitentrap tussen garage en woonhuis te bouwen, en op die manier de garage te verkleinen. Dat zien Bart en ik alvast niet zitten, omdat het sowieso het geheel een pak kleiner maakt. Die trap is niet prioritair, omdat we niet denken dat Netlash nog 20 jaar hierboven zal blijven.

De badkamer is een ander paar mouwen. Het alternatief dat ze uitgetekend had, was de veranda waar mijn bureau is, te overdekken, en de badkamer daar door te trekken. Op die manier zou die wel groter worden, maar is het raam in de logeerkamer verdwenen. Daar zou dan met dakvensters moeten gewerkt worden. Op zich misschien wel haalbaar, maar dan heb je geen uitzicht, en misschien wel een ingesloten gevoel.

Ze is echter wel uitgegaan van het feit dat de buren dieper zouden gebouwd hebben dan toegelaten, en dat wij dus ook tot die diepte konden gaan. Jammer genoeg hebben de buren zich aan de norm gehouden, zodat de plaatswinst door het overbouwen van de veranda slechts twee meter diepte zou bedragen. Uiteraard zou het rechttrekken van de schuine muur in de badkamer een verruimend effect hebben, dachten we, maar ook daar zouden we dan over de bouwlimiet gaan. Hmpf. Eigenlijk loopt ons schuine dak al verder dan toegelaten.

Is het dan alle moeite en alle kosten wel waard ? Nog eens grondig nadenken over wat eventueel mogelijk is, en dan met de schetsen naar Stedenbouw gaan en al eens horen wat de eerste gedachten zijn. Ik vrees dat onze plannen in het water aan het vallen zijn :-(
Comments: Een reactie posten