Vloerverwarming

Zoals Bart hier al aanhaalde, ligt er momenteel een tegelvloer in de living met vloerverwarming. Toen we het huis 8 jaar geleden kochten, was die vloer in quasi perfecte staat, en zag die er ook schitterend uit. De vorige eigenaars hadden hem net professioneel laten boenen: dit wil zeggen opschuren en behandelen, zodat vuil en vlekken weinig sporen nalaten.

Wij hebben dat in al die jaren verwaarloosd, waardoor de tegels nu snel strepen en vlekken vertonen. Het grootste probleem is echter het voegwerk: hier en daar is dat losgekomen, zodat bij het dweilen het water er dreigt tussen te lopen. De vloer moet dus sowieso dringend aangepakt worden.

Nu hebben we wel een aantal reservetegels liggen - het zijn mooie, bleke natuursteen tegels van naar schatting 40 op 40 cm - maar ik betwijfel of het voldoende zal zijn om zowel mijn bureau (waar momenteel een laminaatparket in ligt) te herleggen, als een paar beschadigde en/of gebarsten tegels te vervangen, en de tegels te herleggen waar het kleine halletje zou verdwijnen.

Onze woonkamer heeft echter een vrij groot oppervlak, waardoor het wellicht onbetaalbaar is voor ons om alles te laten vervangen. Ik hoop dat ik de tegels nog kan opsporen, want ik vind ze helemaal niet mis.

Vloerverwarming in mijn bureautje hoeft voor mij niet: er hangt een mooie designradiator, en die is meer dan voldoende. Op voorwaarde dat hij er kan blijven hangen na de verbouwing, uiteraard.
Comments: Een reactie posten