Voordeur

Een ding is uit de bouwvergunning perikelen wel duidelijk geworden : onze objectieven.

We hebben heel goed moeten nadenken over wat we nu eigenlijk wilden bereiken (in tegenstelling tot nadenken over wat we wilden doen).

Wat we wilden doen : een volume bijbouwen. Wat we wilden bereiken : badkamerproblemen (te klein, slecht ventileerbaar) oplossen, en de ingang naar het bureau onafhankelijker maken.

Het is me duidelijk dat we de twee problemen los van elkaar moeten trekken.

Het probleem van de ingang naar het bureau kan op een heel wat eenvoudiger manier opgelost worden. Onze voordeur ligt nu op een wat rare plaats - in onze living. Er is een soort van halletje rond gebouwd, maar je ziet duidelijk dat het behelpen is.

Ondertussen ligt er een centrale traphal, met een deur-groot raam... Als we gewoon onze voordeur verplaatsen naar die traphal, zijn de meeste bezwaren over toegang tot het bureau al opgelost.

Als we nog twijfelen over de verbouwing aan de achterzijde en de badkamer, dan is het lot van de voordeur al lang bezegeld...