Geluidshinder

Een van de dingen waarvan ik me vandaag gerealiseerd heb dat ik ze anders wil, is de opstelling van de badkamer omwille van het geluid. Laat me even uitleggen...

De badkamer ligt naast Wolfjes kamer. In tegenstelling tot wat iedereen verwacht van een peuter, is hij niet echt een vaste slaper. Daarom durfde ik me vanavond geen bad te nemen, ook al had ik daar echt wel zin in. De kans dat hij zou wakker geworden zijn door het geluid van het stromende water, de kranen, het gestommel, is vrij groot, en dan moest ik druipnat ook nog eens voor een kleintje zorgen.

Ik wil dus graag, indien mogelijk, in de nieuwe badkamer de jacuzzi (of de whirlpool, we zijn er nog niet uit) en de douche niet langer langs de gemeenschappelijke muur met zijn kamertje, maar wel langs de andere kant. Hoewel - bedenk ik net - dat daar dan de andere kamer ligt, waar hopelijk ooit nog een tweede kleintje zal liggen slapen.

In elk geval is de kwestie van geluidsisolatie toch iets waar we rekening mee moeten houden: het is niet aangenaam dat het halve huis wakker wordt als er iemand zijn ding doet in de badkamer. Onder een douche moet je ongestoord kunnen zingen, nietwaar ?
Comments: Een reactie posten