Verbouwing: verdere actie ?

Ik denk dat Bart en ik er nu wel uit zijn: even opsommen wat we allemaal willen/moeten doen.

- We willen effectief mijn bureau verbouwen tot een uitbouw van de living, en dus het huidige binnenraam als buitenraam steken. De veranda gaat dus weg, en het tuintje wordt wat groter. De omkadering van het binnenraam verdwijnt eveneens, zodat zowel plafond als muren gewoon verlengd worden.

- Daarboven komt een verlengstuk van de badkamer, zodat die een stuk groter wordt, waar het eigenlijk allemaal om te doen was. De hele badkamer moet dus verbouwd worden, met twee wastafels, luxe douche, en - hopelijk- luxe bad, zijnde een jacuzzi of whirlpool. Sauna vrees ik voor :-( wegens plaatsgebrek. Of het moet al een heel kleintje zijn.

- Aangezien de huidige logeerkamer daardoor vensterloos wordt, moet een stuk van het plafond afgebroken worden, het stuk dat rechtstreeks aansluit op het schuine dak daarboven en dus niet in een andere kamer uitkomt. Dan kunnen daar schuine ramen gestoken worden, zodat ook die kamer daglicht heeft. Ze zal geen uitzicht meer hebben, maar voor een logeerkamer/slaapkamer is dat niet zo erg. Eventueel komt er een binnenvenstertje dat uitgeeft op de traphal.

- De voordeur wordt verstoken naar de traphal, de enige logische plaats. Daar zit een kamerhoog venster, dus dat is in principe een kleine ingreep.

- De huidige voordeur wordt vervangen door een raam, en het omgevende halletje wordt weggehaald, waardoor de living een pak groter wordt.

- Aangezien zowel bureau als voormalig halletje nu geintegreerd worden in de woonkamer, moeten zowel plafond (lattenwerk, met reservelatten voorzien) als vloer (natuursteen tegels boven een vloerverwarming) herlegd en/of aangepast worden.

- Door het versteken van de voordeur moet ook het tuinpad annex deurbel, brievenbus en zo aangepast worden. Door het feit dat we een hond hebben, is dat minder eenvoudig dan het lijkt. Ook moeten we nagaan waar de ingang tot de tuin moet liggen: moet dat Waterhoenlaan zijn, of mag dat ook aan de Kineastlaan zijn ? Het perceel is gericht naar de Waterhoenlaan, en daar is ook ons adres.

Al bij al is het een stuk ingrijpender dan wat we oorspronkelijk in gedachten hadden. Het zal echter wel het comfort een stuk verhogen, van zowel woonkamer als badkamer.

Hmm. Eigenlijk zie ik er toch wat tegenop, al kan ik aan de andere kant niet wachten.
Comments: Een reactie posten