Art deco ?

Ik heb altijd al een boontje gehad voor art nouveau - art deco. Soms zie ik liever het strakke-abstrakte, soms gaat mijn voorkeur uit naar het figuratieve-gebogen lijnenspel. Het hangt echt van het object af.

Ik speelde al lang met het idee het raam tussen living en bureau te versieren met een art nouveau tekening in glasverf en loodpasta. Ik heb zelfs de tekening al klaar liggen. Nu is dat uiteraard nogal overbodig: het raam in kwestie verdwijnt, of verschuift op zijn minst naar de buitenkant van het nieuw te bouwen stuk.

Toen ik dan ook een pracht van een art deco-achtige luster tegenkwam op Ebay (ah, de geneugten van Ebay, nietwaar ?) , begon het me te dagen hoe ik mijn nieuwe, kleinere bureau wil vorm geven. Nu ja, de vorm zelf ligt nogal vast, ik bedoel eerder de inrichting.


Momenteel zijn de muren behangen in een licht email groen. Niet bepaald mijn favoriete kleur. Mijn bureau zelf is een groot L-vormig directiebureau in kerselaarachtige kleur, met een vierdeurskast erbij. Normaal gesproken moet dat nog net in de nieuwe ruimte binnenkunnen. Andere dingen zullen er helaas niet meer bijkunnen, dus ik zal weer een nieuw plekje moeten zoeken voor mijn aquarium. Dat zijn overigens zorgen voor later. Toch zou ik dat kleine hoekje van me graag een beetje art-deco-achtig willen inrichten: het bureau zou niet echt uit de toon vallen, en als ik een beetje een deftig behang kies, en bijvoorbeeld die knappe luster, kom ik al een heel eind. Ik kan dan eventueel, na de verbouwing, toch nog de tekening op het raam aanbrengen. Mmm.

De stijl van de affiches zoals de Groene Dame, quoi.
Comments: Een reactie posten