Beslissing over verbouwing

Het is nogal druk geweest, de laatste weken... en daarom weinig tijd om verder na te denken en te beslissen over wat we nu echt gaan doen.

De verbouwing kan in twee stukken uiteengetrokken worden (om de twee verschillende problemen los van elkaar op te lossen).

Ten eerste zullen we de voordeur verplaatsen van de living naar de traphal. Dit zal er voor zorgen dat het bureau iets onafhankelijker bereikbaar is : er moet dan niet iedere keer door onze living en keuken gewandeld worden door collega's en klanten.
Dit is een relatief kleine ingreep - en ik denk ook niet dat er nog discussie over is. Dit gaan we doen - het is gewoon een kwestie van concreet plannen.

Het tweede stuk is het uitbreiden van de badkamer. Ik denk dat we daarover ook wel een consensus bereikt hebben. De veranda op het gelijkvloers zal sneuvelen, en in de plaats komt er een extra volume(tje) bij aan de living. Bovenop dat extra volume komt op de eerste verdieping een uitbreiding van de badkamer. Tegelijkertijd moet er dan gezocht worden voor verlichting van de logeerkamer - dat zal waarschijnlijk bovenverlichting worden.

Nog even afchecken bij Gudrun of haar visie daarmee overeenkomt - maar ik denk het wel.

Nu moeten we de architecte weer aan het werk zetten : definitieve plannen tekenen, kijken of de funderingen voldoende zijn etc.

Ondertussen kunnen wij op zoek naar een goede aannemer...
Comments: Een reactie posten