Kleuren

Wit was altijd de standaard kleur van de badkamer. De laatste jaren komt er echter steeds meer kleur in de badkamers. Iedereen heeft zijn eigen smaak en durft dat nu ook te uiten. Het taboe dat wit heet is doorbroken. Natuurlijk is een witte badkamer ook prachtig. Maar een beetje kleur geeft net wat meer sfeer. Een nostalgische sfeer wordt bereikt met zwart en wit. Alleen is het wit iets voller en warmer dan vroeger. Iets meer richting creme/gebroken wit toe. Zodat het niet klinisch aandoet.
Ook helemaal ‘in’ zijn kleine mozaïektegeltjes in blauwe en groene kleuren. In een witte badkamer kan een felgekleurd douchegordijn ook wonderen doen. Sowieso is het trend om alle accessoires in felle op elkaar afgestelde kleuren aan te kopen. Een beetje de jaren 60 en 70 revisited dus. Jonge mensen kiezen veelal voor rood, oranje, geel en groen. Volgend jaar komt opvolger blauw daarbij. Veel frisse, vrolijke kleuren geven de badkamer een jonge, moderne uitstraling. Het eerste voorteken van de blauwtrend zijn al de aquablauwe accessoires. Volgend jaar volgt het sanitair. Toiletpotten, baden en wastafels zullen blauw gekleurd worden.

Dit is tenminste wat beweerd wordt: ikzelf denk dat we het een pak soberder gaan houden. Zwart-wit is me iets te strak, maar felle kleurtjes hoeven dan ook weer niet. En alle accessoires opnieuw gaan aankopen ? Bof. Ik hou wel van mijn handdoeken, en ze zijn nog lang niet versleten. Badmatjes en bekertjes en zo, dat moet dan wel in stijl zijn, vind ik. Als we er dan voor gaan, dan maar helemaal. Op die paar 100 euro zal het nu ook niet meer aankomen.
Comments: Een reactie posten