Nieuwe tafel

Ik heb net een nieuwe eettafel gekocht. Een vierkante van 140 cm op 140 cm, een heel eenvoudig, strak model. Ik liep er al een tijdje mee in mijn hoofd, maar vond de juiste tafel niet die zou passen in de rest van het bestaande interieur. De ruimte is groot genoeg voor een tafel van die afmetingen. Als de bestaande bureau verbouwd wordt en het tussenvenster verdwijnt, zal ze nog meer tot haar recht komen.

Ik vind een vierkante tafel sowieso gezelliger: je zit niet langer allemaal op twee rijen, maar eerder in het rond. Voor vier personen is ze heel ruim, voor zes personen ideaal. Met een beetje goede wil kan ze ook nog perfect voor acht personen, en twaalf personen kunnen zitten en een kopje koffie drinken.
Het is wel een toegeving tegenover onze huidige uitschuifbare tafel, die van zes personen naar tien gaat op die manier. Mja. Het oog wil ook wat, zeker ? Vooral omdat de huidige tafel zo beschadigd is dat er voortdurend een tafelkleed op ligt, en met een Wolfje dat nieuwsgierig begint te worden naar wat er allemaal op die bewuste tafel staat, is dat niet langer een goed idee.

Ik weet alleen nog niet wat we met de oude tafel zullen doen. Weggeven ? Op zolder zetten voor noodgevallen ? Gebruiken als naaitafel in de logeerkamer, en het huidige tafeltje daar opslaan ?
Comments: Een reactie posten