Oprit

Net een bouwovertreding vastgesteld waar ik niet eens het bestaan van wist.

Daarstraks stopte er een vrachtwagentje van de stadsdiensten aan onze garage: de boom tussen de garage en de tweede oprit heeft nogal enthousiaste wortels die een aantal tegels van het voetpad omhoogduwt, en dat kwamen ze repareren voordat er gewonden vielen.

Daarnet kwamen ze even melden dat het opgelost was, dat alles weer netjes gladgestreken was, maar... dat het eigenlijk onze fout was ! Daarmee bedoelde de man niet zozeer de boom, maar wel het feit dat wij voortdurend erover rijden met onze auto, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. Onze oprit is het stuk voor de garage, en dat zie je ook aan de toestand van het voetpad: kleinere, anders georienteerde klinkers en een verlaagde boordsteen. Waar we nu een tweede oprit hebben, lag oorspronkelijk een stuk tuin, maar de vorige eigenaar heeft dat tot oprit omgevormd om zijn bestelbus te kunnen stallen. Het voetpad is er nog echt voetpad: grote tegels en een hoge boordsteen. Elke keer als we dus de oprit op- of afrijden, begaan we een overtreding, en beschadigen we uiteindelijk ook het voetpad. In principe zouden de werkmannen ons kunnen aangeven.

Nu zijn er twee oplossingen:
- ofwel vragen we een tweede oprit aan (eerst even checken met stedenbouw) en komt de stad het voetpad wijzigen
- ofwel halen we de oprit weg. Het stuk aan de garage is gebetonneerd, maar het tweede stuk is aangelegd met stabilise, zodat het wel makkelijk weg te halen is. We plaatsen dan aan de straatkant opnieuw een afsluiting (de paaltjes staan er nog) en planten een haag, en we breiden onze tuin gevoelig uit. Als we er gras zaaien, hebben we een leuk voetbalveldje (met het tuinhuis als goal). Bart kwam net nog met een ander, wat mij betreft zelfs beter idee: een petanquebaan ! Het stuk is er net lang genoeg voor, en in principe zouden we zelfs het grind voor de baan op de bestaande tegels kunnen gieten ! Scheelt een pak werk, een pak onderhoud qua onkruid, en het ligt gegarandeerd effen.

Hmm. Opnieuw stof tot denken. Misschien toch de rest van de verbouwing eerst ?
Comments: Een reactie posten