Carport

Op dit moment hebben we een garage voor één wagen, en twee wagens.

In het begin was er spraken van het bouwen van een carport - maar nu neigen we eerder naar de afbouw van het aantal wagens ;)

Volgens Van Dale's woordenboek van het hedendaags Nederlands is een car·port (de ~ (m.) een carport stalling voor een auto bij het huis, onder een afdak. vanzelfsprekend is het woord afkomstig uit de Engelse taal. carports worden inmiddels in een flink aantal verschillende materialen geleverd. Maar de meeste worden gemaakt met een frame van hout en aluminium. Andere materialen komen uiteraard ook voor. Het dak kan van lichtdoorlaten kunststof zijn of bekleed met bitumen of dakpannen.

Welke voordelen heeft een carport
Veel autobezitters denken dat een volledig afgesloten ruimte de beste beschutting en bescherming biedt. Maar dat is een misverstand. In een afgesloten ruimte kan het vocht niet weg waardoor damp vorming ontstaat. Zo krijgt roestvorming vrij spel. Door de constante luchtcirculatie in een carport wordt de wagen als met een haardroger droog geblazen. Daarnaast biedt een carport een goede bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Hierbij kunt u denken aan vogelpoep, hagel, sneeuw, regen, vallende takken, bladeren en dakpannen en ander materiaal tijdens een storm.
Comments: Een reactie posten