Douche

Vraag:
Binnenkort dien ik de badkamer volledig in te richten waarvoor ik reeds een definitief ontwerp heb opgemaakt. De douche is evenwel een knelpunt. Indien je een horizontale snede neemt van de douche, verkrijg je min of meer een 6. De cirkel van de zes heeft een straal van 60 cm. Ik heb me reeds genformeerd met welke materialen die douche kan worden uitgevoerd, echter niet zo evident. Gewone gipskartonplaten van 6 mm die met behulp van een mal kunnen worden geplooid maar dan wel tot zijn maximum n daarbij, groene WR-platen bestaan niet. Als advies kreeg ik een coatinglaag hierop aan te brengen. Persoonlijk dacht ik toen aan EPDM, maar wat met lijmen op die platen en de betegeling (ik denk maar aan temperatuursschommelingen met eventueel barsten in de voegen tot gevolg)? Welke materialen op de markt kunnen hiervoor het best aangewend worden?

Antwoord:
Het gaat hier inderdaad om een zeer delicate uitvoering. En ding is duidelijk, uitvoeren in gipskarton van 6 mm. is onmogelijk gezien de te kleine diameter!

Volgens ons mening is het maken van een onderconstructie in waterbestendig hout en een bekleding met polyester, (uiteraard uitgevoerd door een goede vakman) het meest aangewezen. Deze polyester kan uiteraard niet betegeld worden, maar kan als laatste afwerkingslaag dienen.
Comments:
 I read your blog, and i thought it was rather cool. check out My Blog
Please Click Here to view it

Have a Great Day
 
Een reactie posten