Inloopdouche

Vraag:
Ik bereid een volledige vernieuwing van mijn badkamer voor en deze site is de basis van mijn ontwerp. Ik zou geen douchecabine of douchebak installeren maar de badkamervloer uitrusten met een afloop. Tussen de bovenkant van de welfsels en de afgewerkte vloer heb ik slechts 7 cm. De waterdichting van de vloer zou uitgevoerd worden in EPDM. Ik ben op zoek naar informatie over mogelijkheden om tegels rechtstreeks te kleven op de EPDM.

Antwoord:
Om het echt perfect te doen kan je best gebruik maken van KERDI-matten van Schl├╝ter. Dit is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering in de tegellijm aan beide zijden is voorzien van vliesweefsel. Deze mat is uitstekend geschikt voor contactafdichtingen in combinatie met tegels op wanden en vloeren. Deze leg je met een flexlijm vast op de bestaande ondergrond en daarop lijm je de tegels. In de mat zit meteen een afvoersysteem ingebouwd.

Wat je ook kan doen is de hele grootte van de douche laten uitloden door een loodgieter, waarin een uitvullingslaag komt (stabilis├ę) waarop je kan tegelen.

In een speciaalzaak voor tegels kan je voor meer info terecht. Voor KERDI-matten kan je terecht op www.schlueter-systems.nl
Comments: Een reactie posten