Kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen: waar moet je op letten?
Een belangrijk onderdeel van je woning zijn de kozijnen. Kozijnen bepalen het uiterlijk van het huis en zijn bepalend voor een groot deel van het wooncomfort. Waar moet je nu op letten bij het vervangen van de kozijnen?

Neutraal advies
Het advies van het kozijnbedrijf of de aannemer speelt een belangrijke rol in de keuze van het juiste kozijn. Het beste advies kun je krijgen van een adviseur die zowel kunststof, aluminium als hout in zijn assortiment heeft. Immers, een aannemer die in het hout zit, zal je niet zo snel adviseren om een kunststof of aluminium kozijn te nemen en andersom. Een adviseur met een breed assortiment kan je voorzien van een neutraal advies.

Hoe kom je tot de juiste keuze?
Om tot de juiste keuze van het kozijn van je dromen te komen, zijn een aantal zaken van belang:

  • De vormgeving en kleurstelling van de kozijnen. Past dit bij je woning?
  • Is het materiaal comfortabel, isolerend en onderhoudsvrij?
  • De indeling van kozijnen en deuren. Is dit esthetisch verantwoord, draaien de deuren en ramen de goede kant op, heb je voldoende isolatie, etc.
  • Zijn de kozijnen inbraakweren ?
  • De keuze van het juiste type beglazing. Er is genoeg te kiezen, waaronder inbraakwerend glas en zelfreinigende beglazing.

80% kiest voor kunststof kozijnen
Van alle woningbezitters kiest 80% voor kunststof kozijnen. De belangrijkste redenen om voor kunststof te kiezen zijn de ruime keus die tegenwoordig mogelijk is en de besparing die deze kozijnen opleveren. Deze besparingen liggen vooral op het gebied van isolatie, geluidsreductie en energiebesparing. Dit betekent uiteindelijk weer een groter wooncomfort. Een prettige bijkomstigheid is dat kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud vergen.

Of wil je liever een mix?
Wil je geen afscheid nemen van een mooie houten deur, maar wel van de voordelen van kunststof kunnen genieten? Dan is het ook mogelijk om in overleg tot de juiste mix van materialen te komen. Informeer eens bij Keurkozijn, want er is meer mogelijk dan je denkt.

Als je eenmaal je kozijnen hebt vervangen, heb je daar voor de rest van je leven plezier van!

Comments:
 Kozijnen vervangen doe je niet zo maar, u geeft al een aantal tips voor waar je op moet letten. Wat ook een voordeel kan opleveren is offertes opvragen bij verschillende bedrijven voordat u een keuze maakt. Maar ook als de kozijnen eenmaal zijn geplaatst dan moet u zorgen voor een goede kozijnen onderhoud, zodat ze zo lang mogelijk meegaan.
 
Een reactie posten