Lichtprobleem

Nu het bouwverlof voorbij is, wordt het dringend tijd dat we de architecte opnieuw contacteren. De bedoeling is dat ze ter plaatse de boel eens komt opmeten (de originele bouwplannen zijn niet altijd gevolgd) en dan opnieuw met een - concreet - voorstel komt.

- De buitentrap komt er niet, wel de verplaatsing van de voordeur. Mét studie naar draagkracht van de muur enz.

- De uitbreiding van de badkamer komt er. Punt. Nu moet ze opmeten tot welke limiet we kunnen gaan, en dan berekenen wat de draagkracht opnieuw moet zijn. Het betekent ook nog meer kapwerk in onze woonkamer om het raam uit te breken en te verplaatsen.

Ik heb eens zitten bestuderen langs de buitenkant, en het vooropgestelde idee om vanuit de logeerkamer naar het schuine dak te gaan om daglicht te krijgen, zal dus niet lukken. Bij nader inzien zit de logeerkamer niet direct onder het dak, maar zit er nog een halve meter rechte muur boven, die een deel van het kantoor vormt. Tot zover dus het idee om daar licht te halen.
Nu is het aan de architecte om met andere oplossingen op de proppen te komen. Misschien het nieuw te bouwen stuk van de badkamer iets minder hoog, zodat er kleine vensters kunnen komen erboven ? En wellicht iets van vensters naar de hal ?

Ik ga het aan haar overlaten, per slot van rekening is het haar werk, en ze is er goed in, als we haar eigen huis bekijken. Dat is gemaakt in een oude fabriek, en ziet er fantastisch uit. Eén van de redenen waarom we haar gekozen hebben.
Comments: Een reactie posten