Veranda en vloerverwarming

Vraag:
Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidende werken voor het plaatsen van een veranda van 45 m met glazen dak. Wat de verwarming van onze veranda betreft, hebben we deze steeds willen voorzien van een vloerverwarming vanwege de plaatsbesparing en het comfort. Echter werd vloerverwarming in een veranda ons ten stelligste afgeraden, dit door de grote inertie die aan dit type verwarming eigen is. Een zonnig moment tijdens een koude winterdag zou de veranda tijdelijk kunnen omvormen tot een sauna! Wanneer de vloerverwarming eindelijk zich zou hebben bijgeregeld, zou de zon allang weg kunnen zijn ...
Is dit correct? Want tot mijn verwondering wordt op jullie site in de veranda-rubriek vloerverwarming als een mogelijk warmtelichaam vermeld!


Antwoord:
Het klopt inderdaad dat vloerverwarming een inert systeem is. Dat wil zeggen dat het enige tijd nodig heeft op om temperatuur te komen en dat je het ook niet zo maar kan uitschakelen zoals bij een convector of radiator. Daarom is het inderdaad geen ideaal systeem voor verandas.
We hadden het aangehaald als mogelijke warmtebron omdat je daardoor geen radiatoren moet plaatsen die indruisen tegen de beoogde transparantie, maar omwille van de door jou aangehaalde reden is het inderdaad niet de meest ideale verwarming voor verandas. We zullen deze passage dan ook aanpassen.
Comments:
 Wij twijfelen ook tussen gewone radiatoren en vloerverwarming (of misschien een combinatie?). Welk nadeel weegt door? de warmte van radiatoren die onmiddellijk in het dak kruipt (bij een zadeldak) of de inertie van vloerverwarming? Mvg Dirk
 
Een reactie posten