Automatisch hekken

Ik zou graag op termijn onze tuin volledig afsluiten, zodat de hond vrijelijk kan rondlopen. Daarvoor zouden we wel een automatisch hekken moeten hebben, om binnen en buiten te kunnen rijden met onze auto.

Hekken- of Poortfunctie : We leggen hieronder de maximale benutting van de hekkenfunctie uit, men kan met behulp van de parameters eventueel niet aanwezige elementen uitschakelen.

De gebruikte elementen zijn: de afstandsbediening van de garagepoort of de garagepoortknop, het hekken aan de oprit, de opritverlichting tot aan de garage, het garagelicht, de parlefoon om bezoekers binnen te laten.

Er zijn 2 mogelijkheden Hekken aan garagepoort of hekken aan tuinpad

* Hekken aan oprit voor garagepoort: men drukt op de afstandsbediening voor de garage:

1. De garagepoort gaat open.
2. Het garagelicht gaat aan indien het donker is. (en voor een instelbare tijd)
3. Indien het donker is en het opritlicht naar de garage brand niet, dan gaat dit licht aan.
4. Het oprithekken gaat open.

* Wordt nu van de straat de oprit ingereden dan gebeurt na het voorbijrijden van het hekken (fotocel) het volgende:

1. Het hekken gaat terug dicht.

2.Er start een instelbare timer die indien men binnen deze tijd niet door de garagepoort rijd (men blijft buiten de poort op de oprit staan) dan gaat de garagepoort terug dicht, het garagelicht uit en de oprit lichten uit.

3. Rijd men binnen deze timertijd door de fotocel aan degaragepoort, dan gaat de poort enkel dicht na manueel sluiten door een drukknop in garage of afstandsbediening, en gaat ook het licht op de oprit terug uit indien dit uit was voor het openen van de poort.

4. Doet men het garagelicht uit dan gaat ook de poort dicht, en het opritlicht uit, indien deze uit waren voor het sturen van de garagefunctie.

* Wordt nu van uit de garage naar buiten gereden (fotocel), gebeurt het volgende:

1.Na het buitenrijden uit de garage, sluit de garagepoort, het garagelicht gaat uit

2. De timer start om opritlicht en het oprithekken te controleren, verloopt die tijd zonder voorbij het oprithekken te rijden dan sluit dit hekken en gaat het opritlicht uit indien dit uit was voor de functie startte. (men is op de oprit blijven staan)

3. Rijd men binnen die tijd door het oprithekken dan sluit het hekken direct en gaat ook het opritlicht uit, indien dit uit was voor het openen.
Comments: Een reactie posten