Badkamer trends in kranen

Nog niet zo heel lang geleden, kreeg de badkamerkraan maar beperkte aandacht. Bij de badkamerinrichting stond de keuze voor de kraan niet bovenaan de lijst. Wat dat betreft heeft de kraan een enorme inhaalslag gemaakt. Tegenwoordig is de badkamerkraan een sfeer en stijlobject op zich.

Trend: strak en sober

De trend voor kranen is strak, robuust en minimalistisch. De badkamerkraan anno 2005 blinkt uit door eenvoud. Althans, in uiterlijk. Rechte, kubistische vormen, platte 'lint'vormen en robuuste ronde vormen voeren de boventoon.

Tweegreeps

Opvallend is ook de tweegreepskraan terrein lijkt te winnen op de eenhendelmengkraan. Een tweegreeps inbouwkraan op de wand boven de wastafel of op de rand van de wastafel is populair.

Opvallende hendels

Natuurlijk gaat ook de eenhendelmengkraan met zijn tijd mee. De moderne eenhendelmengkraan beschikt over een opvallende bedieningshendel, bijvoorbeeld in de vorm van een joystick, of een onopvallend, strak bedieningspookje. Ook zien we dat de bedieningshendel kleur krijgt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van gekleurd glas of van ingelegde glasdecors.

De badkamerkraan van nu is een stijlobject op zich. Opvallend mooi door soberheid en krachtig aanwezig.

Comments: Een reactie posten