Badkamerkranen

Veel draait tegenwoordig rond energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen of verbouwen. Bij het uitkiezen van onze badkamerkranen wil ik dan ook zeker letten op hun efficientie - en niet alleen op hun design.

De keukenkraan en wastafelkraan zijn echte waterverslinders als ze onnodig open staan. Het zoeken naar de juiste temperatuur laat ettelijke liters water verloren gaan. Dit kan vermeden worden door het gebruik van een ééngreepsmengkraan van Grohe.

Voor heel wat dagelijkse karweitjes in de keuken, zoals het vullen van pannen en ketels, het wassen van sla of het afspoelen van pasta, is koud water prima. Idem voor tanden poetsen en handen wassen in de badkamer. Toch gebruiken mensen met traditionele ééngreepsmengkranen vaak onbewust lauw water. Deze kostbare vergissing wordt gemaakt omdat de centrale stand van de hendel - die de meeste mensen verkiezen omwille van zijn symmetrie - ook het warm water in beweging brengt. Grohe biedt nu een milieuvriendelijke oplossing met de nieuwe Eurostyle Cool: wanneer de hendel in de centrale stand staat, stroomt er uitsluitend koud water uit deze kraan. Warm water verkrijg je enkel wanneer je de hendel naar links beweegt. Zo bespaar je water én energie.

In het binnenwerk van elke Grohe ééngreepsmengkraan bevindt zich bovendien een stelschroef. Hiermee kan je het gewenste maximumdebiet instellen (aanbevolen: 6 l/min.).

Comments: Een reactie posten