Stoomdouche

Gisteren, na een lange dag van werken, had ik nood aan wat ontspanning. Op dat moment zou een stoomdouche heel handig van pas gekomen zijn...

Volgens Van Dale's woordenboek van het hedendaags Nederlands is stoom·bad (het ~) een damp- of zweetbad. Al vele duizende jaren wordt stoom als helend en ontspannend ervaren. Het biedt comfort voor lichaam en geest. En na een verfrissend stoombad kun je er weer beter tegen. De Romeinen beschikte al over grote publieke badhuizen waar een ontspannend stoombad kon worden genomen. En in vrijwel alle culturen over de gehele wereld zijn voorbeelden te vinden. Van de stoomtent bij de indianen tot de finse sauna en het Turkse stoombad tot het stoombadje dat u gebruikt om uw luchtwegen weer vrij te krijgen tijdens een heftige verkoudheid. En ongetwijfeld zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden.

De moderne stoomdouche en stoomcabine combineren het eeuwenlange genoegen van het stoombad met moderne techniek en comfort. Een stoomdouche is relax en vitaliseringscentrum in uw eigen huis. Een goede stoomdouche zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de spieren losmaakt door pulserende massagesstralen gecombineerd met weldadige stoom. Stoom reinigt uw huid tot diep in de poriën en als u na uw stoombad een koude massagedouche neemt, zult u zich als herboren voelen. Een goed functionerende stoomdouche of stoombad waarvan u jarenlang onbezorgd kunt genieten vergt een behoorlijke investering. U moet zeker rekening houden met prijzen vanaf € 3500,- en meer. Afhankelijk van de grootte, faciliteiten en de werkzaamheden die verricht moeten worden zal de prijs omhoog gaan.
Comments: Een reactie posten