Aannemer

De volgende stap : op zoek naar een goede aannemer.

Een aannemer voert de feitelijke bouwwerkzaamheden aan uw woning uit. Omdat hier zoveel verschillende aspecten aan zitten, is het belangrijk om de aannemer waar u mee in zee gaat zorgvuldig te kiezen. Niet voor niets komen er bij Vereniging Eigen Huis veel vragen en klachten binnen over de kosten, de kwaliteit van het werk, de tijdsduur of het gebruik van verkeerde materialen.

Een paar handige tips bij de keuze voor een aannemer zijn:

  1. Vraag referenties op en informeer bij de bewoners hiervan.
  2. Informeer bij de dienst Bouw- en Woningtoezicht naar de aannemer.
  3. Een aannemer uit de buurt heeft veel voordelen. Hij is vaak goed op de hoogte van de plaatselijke omstandigheden en voorschriften.
  4. Dat een aannemer aangesloten is bij een beroepsorganisatie geeft geen garantie voor kwaliteit. Wel is het een voordeel dat u bij moeilijkheden kunt proberen de aannemer via zijn organisatie aan te spreken.
  5. Teken een (model)overeenkomst. Dan staat u sterk en weet zowel de aannemer als u welke afspraken er zijn gemaakt. Zet in de overeenkomst in elk geval hoe lang de werkzaamheden gaan duren en wat de kosten zijn.
  6. Vraag altijd een kosteloze en vrijblijvende offerte op bij meerdere aannemers. Dan kunt u ook op basis van de prijs een keuze maken.
Comments: Een reactie posten