Bouwaanvragen

Dringend eens contact op nemen met onze architecte. Moeten we ook snel snel onze bouwaanvraag indienen ? Of voldoen onze plannen sowieso aan de nieuwe energieprestatienormen ?

Dit artikel las ik vanmorgen in De Standaard:

Het aantal ingediende bouwaanvragen bereikt de jongste weken ongeziene pieken. De provinciale raden van de Orde van Architecten, waar bouwaanvragen worden afgestempeld, worden overspoeld met dossiers die nog voor nieuwjaar de deur uit moeten.

,,Normaal worden per dag tussen 20 en 30 aanvragen ingediend'', luidt het in Vlaams-Brabant, ,,sinds vorige week zijn het er gemiddeld honderd''. In Oost-Vlaanderen werden al bijna 8 procent meer bouwaanvragen ingediend dan in heel 2004. Het zijn vooral de architecten die er nog zoveel mogelijk aanvragen proberen door te jagen. Vanaf volgend jaar moeten nieuwe woningen en het verbouwde deel van bestaande huizen aan strengere ,,energieprestatienormen'' voldoen. Dat maakt bouwen enkele duizenden euro's duurder. Bovendien is het volgens de architecten ook nog steeds niet duidelijk hoe de nieuwe normen toegepast moeten worden. Volgens verscheidene architecten zal het allicht ook nog een hele tijd duren voor alles administratief op zijn pootjes landt. In afwachting kan je je bouwvergunning maar beter op zak hebben, redeneren zij.
Comments: Een reactie posten