Keuken

Nu de effectieve verbouwing aan onze badkamer almaar dichterbij komt, beginnen we alweer verder te dromen...

Ook onze keuken kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Persoonlijk stoort mij vooral het plaatsgebruik in onze keuken. We hebben in 1997 dit huis in de bestaande staat gekocht. Blijkbaar waren de bouwheren indertijd nogal behept met de 'Vlaamse ziekte': overal hoekjes, kantjes en kotjes. Het hele concept van dit huis draait rond de hoek van 45 graden.

Ook in de keuken wordt dit doorgetrokken. Mij geeft dit vooral het gevoel dat ik constant tegen hindernissen aanloop.

Als we na de badkamer ook de keuken aanpakken, moeten we zeker eens goed nadenken over de ergonomie. Zeker in een keuken is dit belangrijk.

Daarom vond ik dit recente artikel op Livios wel interessant:

Fouten in de keuken.

Het hoeft geen betoog dat je – vanuit ergonomisch standpunt – onder het werkblad best enkel uittreksystemen of laden kiest. De inhoud van de kast rolt naar je toe en je hebt bovendien een perfect overzicht van de inhoud tot in het achterste hoekje van de kast. Met draaideuren moet je telkens weer op de knieën als je iets uit de kast wilt nemen. Het achterste van de kast blijft meestal onbenut omdat je er maar moeilijk aan kan. Naast ergonomie wordt ook de opbergcapaciteit van de keuken verhoogd met kasten met laden. Zo berg je er maar liefst tot 30 % meer op dan in kasten met deuren en legborden.

Nog meer tips op http://www.livios.be/nl/_build/_newz/_dozz/_mist/4658.asp.
Comments: Een reactie posten