Aannemer of architect

Aansluitend bij mijn vorige gedachte over een bouwcoordinator: wie moet dit op zich nemen? Aannemer of architect? Ik vond dit artikel op de Standaard.

Als je drastisch gaat verbouwen, wie moet je dan aanspreken? Dat vroeg Tom Cleiren uit Balen zich ook af. Hij heeft pas een bestaande woning gekocht en wil daarin grote veranderingen laten aanbrengen. Zo wil hij muren uitbreken en een oude houten vloer vervangen door betonnen welfsels. De vraag is bij wie hij nu het best kan aankloppen om een goed zicht te hebben op het uit te voeren werk en de kosten: bij een architect of bij een aannemer?
Voor renovatiewerk heb je de keuze tussen drie mogelijkheden. Je neemt rechtstreeks contact op met een aannemer, een architect of een interieurarchitect. Als er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd die een invloed hebben op de algemene stabiliteit, zoals het uitbreken van bestaande muren, moeten de nodige berekeningen worden gemaakt door een architect of een ingenieur.

In het geval van zware werkzaamheden is het wellicht het interessantst om direct een architect in de arm te nemen. Hij zal dan de berekeningen uitvoeren en aansluitend zal hij de plannen en het lastenboek opstellen met betrekking tot het uit te voeren werk. Op basis daarvan kunnen dan - in samenspraak met de architect - prijzen opgevraagd worden bij aannemers.
Comments:
 I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Blog

http://pennystockinvestment.blogspot.com
 
Een reactie posten