Concrete plannen.

Een aantal weken geleden hadden we weer een afspraak met de architecte, en zij kwam met een aantal geweldige ideeën.

Ons grote probleem was dat we door de geplande uitbreiding van de badkamer het raam en dus ook buitenlucht en -licht van de logeerkamer (wellicht later Wolfs kamer) wegnamen. We hadden haar gevraagd een creatieve oplossing te bedenken. Dat heeft ze dan ook gedaan: de badkamer krijgt er geen konijnenpijp bij als uitbreiding, maar neemt een stukje van de logeerkamer in, en krijgt een venster van grond tot en met een stukje van het schuine dak. Op die manier wordt de badkamer groter en vooral voorzien van een degelijk venster. De deur verschuift ook.

De logeerkamer speelt dus een stukje kwijt aan de badkamer en krijgt een nieuwe deuropening, maar krijgt het achterste stukje van de konijnenpijp erbij in de plaats, met opnieuw een venster van beneden tot en met een stukje van het schuine dak. Concreet houdt dat in dat de achtermuur van ons huis, waar de garage niet aangebouwd staat, een volledige glazen wand wordt, vanaf de nieuwe bureau tot aan badkamer en logeerkamer. Dat leek ons al een heel goed idee. Op die manier haalt ze wel bijna een ganse steunmuur weg, maar lost dat op door het plaatsen van een pijler in de badkamer, en wel tussen de twee voorziene wasbekkens. Dat stoort daar weinig, denk ik.

De benedenverdieping wordt ook aangepakt: de huidige, vreselijk slecht geïsoleerde veranda waar mijn bureau is, verdwijnt, en wordt vervangen door een uitbreiding van de woonkamer, met dus de gezegde glazen wand achteraan. Op die manier wordt alles beter geïsoleerd, en vormt de bureau een harmonisch geheel met de rest van de woonkamer.

Fijn fijn. Je moet maar eens de plannen komen bekijken.
Comments: Een reactie posten