Kink in de (verwarmings)kabel

Wat ik in de uitleg over de nieuwe plannen vergeten was, is dat de architecte voorgesteld had om de hoek van de veranda en de woonkamer af te snijden, parallel met de schuine hoek waar de boekenkast tegen hangt. Het zou op slag een ruimer effect geven, en het zou ons enkel wat plaats in de berging kosten, iets waarmee ik kon leven. Breekwerk kwam er daar toch aan te pas omdat ze de bestaande veranda moeten uitbreken, en het kadrement van dat raam dat er nu zit. Er zou dan wel een steunpilaar staan, maar zoals Bart al opmerkte, dat is ideaal om een klimplant zich tegen te laten uitleven :-p

Gisteren ben ik bij de apotheker echter de vorige eigenaar/verwarmingsinstallateur tegengekomen, en ik sprak hem kort aan over onze plannen, vooral omdat er in de hoek van de berging die we willen laten verdwijnen, een paneel hangt waarachter iets van de verwarming schuilgaat. Blijkt nu dat daar eigenlijk het knooppunt van onze verwarming zit: zowel de vloerverwarming, als de leidingen naar de radiatoren van de veranda, de keuken en de badkamer komen daar samen en worden daar aangestuurd. Fijn.

Dit is een gegeven waarmee we terdege rekening zullen moeten houden: dat muurtje verplaatsen zal dus een pak voeten in de aarde hebben. De verwarming in de badkamer wordt wel verplaatst, maar de rest blijft, normaal gesproken. Dit is iets dat we zowel met de architecte als de uiteindelijke aannemer gaan moeten bespreken.
Comments: Een reactie posten