Nieuwe vloer.

Door het feit dat we zowel de bestaande voordeur en het kleine halletje daar vooraan gaan weghalen, en door de uitbreiding van de woonkamer naar het nieuwe bureaugedeelte toe, moeten we ook grondig nadenken over een nieuwe vloerbekleding.

De bestaande natuurstenen vloer is bijna twintig jaar oud, en draagt daar ook de sporen van. Ik denk dat het na al die tijd quasi onmogelijk is om dezelfde tegel terug te vinden. Het secure breekwerk en het vervangen van solitaire beschadigde tegels zal ons wellicht in werkuren - want dat is bij een verbouwing nog steeds de grootste kost - bijna evenveel kosten als het installeren van een volledige nieuwe vloer. Bijna overal zijn ook de voegen beschadigd, en er zijn verschillende tegels met een barst of een plek die niet meer wil verdwijnen. Aan de ramen zijn veel tegels trouwens beginnen schilferen, en kan je er zo de kalk afhalen. Nah. Toch maar een nieuwe vloer, vrees ik.

Nu staan Bart en ik voor een moeilijke keuze: nemen we opnieuw steen, of opteren we voor parket, waar we allebei verzot op zijn ?

We zitten natuurlijk wel met vloerverwarming, maar mits de juiste soort speciaal parket kan een houten vloerbekleding wel boven een vloerverwarming. Laminaat is totaal buiten de kwestie, net zoals vasttapijt. Ugh.

Ik heb ondertussen links en rechts mijn licht eens opgestoken bij vrienden, in casu vriendinnen die ook parket hebben in huis, en die zeggen dat dat qua onderhoud heel goed meevalt. De beste optie is gevernist parket, maar zelfs gewoon geboend parket valt best mee. Beiden hebben een trits kinderen rondlopen, en zien geen graten in die combinatie met parket. Uiteraard ziet zo'n parket er na een tijd 'geleefd' uit, maar daar heb ik geen probleem mee.
Misschien zijn enkel de nagels van onze hond een probleem ? Het beest is al oud aan het worden, en desnoods doen we voor die paar jaar dat hij nog bij ons is, zijn nagels knippen. Er is een hondensalon een paar straten verder (al denk ik niet dat die gewoon is om grote labradors onder handen te nemen ipv abrikozenpoedeltjes :-p ).

Het plafond is momenteel bekleed met houten latten die in de loop der jaren vrij donker zijn geworden. Het gaat heel moeilijk zijn om onopvallend het plafond uit te breiden. Ik heb wel nog een aantal latten op zolder liggen, maar die zijn veel bleker van kleur. De oplossing die ik in gedachten heb, is het huidige plafond verven in een lichte kleur. Je gaat nog steeds de houtstructuur zien, maar het geheel gaat een pak lichter overkomen, zeker in combinatie met een parketvloer.

Ah, plannen, plannen ! EN nu nog het geld...
Comments: Een reactie posten