Badkamers zijn kleine wellnesscentra

Uit een artikelenreeks over woontrends in Vlaanderen in de Standaard.

We werken hard, maar het tegengif staat thuis: een badkamer waar we totaal tot rust willen kunnen komen. Dus worden douchecabines en (bubbel)baden steeds ruimer, met plaats voor twee personen, een zitbankje of rekken voor véél flacons.

De douche biedt kleurentherapie: lichtknoppen kleuren het water blauw voor een kalmerende of rood voor een opwekkend douche. Daarbij komen massagestralen voor uw nek en rug, die in de zomer worden vervangen door benevelaars.

Maar de hit op Batibouw zijn de douchekoppen die een regenbui nabootsen: zo breed dat je onder je privé-regenwolk staat, en voorzien van de nodige technologie om het water met lucht te mengen voor een ,,malsere'' straal. Ze zijn duur - de grootste kosten gemakkelijk duizend euro - maar vliegen de deur uit.

Zelfs voor miniflats zijn er sauna's, die amper anderhalve vierkante meter vloerruimte innemen. Misschien op de plaats waar nu uw zonnebank staat, want die kunt u vervangen door een sunshower : u bruint rechtopstaand, terwijl u een douche neemt.

Uiteraard past uw badkamer zich helemaal aan de rest van het huis aan: er zijn antieke badkuipen en wastafels met krullen; rustieke badkamers in stoer uitziend (maar onderhoudsvriendelijk behandeld) hout en natuursteen en voor designfans glas, chroom en aluminium in tientallen kleuren.

Hebt u muurtegels of mozaïek, dan zijn de onderdelen van de douchecabine apart leverbaar om op die muren te monteren. Maar hoe u de badkamer ook afwerkt, één ding is een must: een flinke muurradiator met staven waarover u stapels dikke handdoeken kunt draperen.
Comments: Een reactie posten