Volgende fase

En ja, het wordt allemaal weer net iets concreter. Gisteren is namelijk een aannemer een kijkje komen nemen voor de nieuwe badkamer. We hadden drie vragen:
- is het te doen met die toestellen in die ruimte ?
- wat gaat het ongeveer kosten ?
- wanneer kan het gedaan worden ?

Op de eerste vraag kon hij nu al positief antwoorden, tenminste na uitgebreid de bestaande situatie te hebben bekeken. Hoewel de nieuwe badkamer naast de oude komt te liggen, zou het voor hem logischer en veel gemakkelijker zijn volledig nieuwe leidingen te leggen. Er moet sowieso een nieuwe, grotere boiler komen in de garage, en aangezien de bestaande leidingen wellicht niet genoeg debiet zouden creƫren voor de douche die we willen, zouden de bestaande leidingen moeten aangepast worden, met alle breekwerk vandien.

De garage paalt trouwens aan de nieuwe badkamer, zodat leidingen eigenlijk vrij probleemloos gelegd kunnen worden vanuit de garage naar boven.

Alleen over de afvoer had hij nog wat twijfels, maar ook daar kan probleemloos een nieuwe worden gelegd. Hij heeft trouwens de bouwplannen meegenomen om te zien waar de bestaande afvoeren en rioleringen liggen.

Het is ook de bedoeling om de ontkalkinstallatie die er staat, aan te sluiten. Dat is ons sterk aangeraden, als we een bubbelbad willen. Waar we het zoutvat gaan zetten is me nog een raadsel, maar we vinden er wel iets op. Eigenlijk wel fijn dat het ding er staat. Nu maar hopen dat het werkt, want het heeft zeker tien jaar stilgelegen.

Ik heb hem meegegeven welke toestellen we willen plaatsen, en hij ging eens kijken qua plaatsing en afmeting. In de loop van volgende week zou hij dan een offerte binnensteken: nieuwe boiler, nieuwe leidingen, plaatsing en aansluiting van wasbekkens, hamamcabine en bubbelbad.

Vloer, tegels en verder meubilair zijn voor iemand anders, die zijn dus niet meegerekend.

En timing ? Wellicht in oktober/november.
Comments: Een reactie posten