Douches

Uit de standaard, een artikel over douches... De keuze bij ons is quasi definitief gemaakt.

Massagesproeiers, stoomfuncties, radio,...: moderne snufjes maken zelfs de dagelijkse douche tot een kleine wellness-ervaring.
Nietjesdesign

Sedona van Intersan is geïnspireerd op de vorm van een nietje. Douchebak, top en achterwand bestaan uit een U-vormig stuk doorlopende kunststof. Dat maakt de douche ook in bestaande badkamers gemakkelijk te monteren. Het douchepaneel is voorgemonteerd. De uitneembare bodemplaat verbergt afvoer en leidingen.

De snufjes zijn niet min: masserende rugsproeiers die zorgen voor een weldoende rugmassage en (weliswaar in optie) radio en gekleurd licht. Hoogwaardige materialen bezorgen deze douche een lange levensduur. Zijwanden en zwenkdeur zijn in onderhoudsarm veiligheidsglas, de profielen in hoogwaardig aluminium.

Vanaf 4.600 euro (incl. btw). www.intersan.be

Totaalervaring

Alle zintuigen worden geprikkeld in MyTime van Sfinx. De gebruiker neemt plaats in de verstelbare stoel en geniet van douche of stoombad. Een simpele druk op het bedieningspaneel is genoeg om de douchebeurt op te leuken met geur, kleur en muziek. Via een dispenser wordt de geur van zelfgekozen essentiële oliën verspreid en de douche kan worden aangesloten op de stereo-installatie in huis.

Het water kan op verschillende manieren over het lichaam stromen: als frontale waterval over het hele lichaam, als massagestraal op een gewenst punt, als centrale regendouche of zelfs als zogenaamde Schotse douche, waarbij warm en koud water elkaar afwisselen.

Vanaf 7.824 euro (incl. btw). www.sfinx.be

Duodouche

Abano Basic 1100 van Hoesch biedt plaats aan twee personen. Omdat de douche steeds in hoekopstelling wordt geplaatst, past hij ook in kleinere badkamers. Het kraanwerk zit in de hoek. De zitjes van kunststof zijn opklapbaar. De douche is gemaakt van hoogwaardig sanitair acryl en standaard uitgerust met diverse waterfuncties.

Per persoon zijn er drie masserende sproeiers voor de nek en acht voor de rug. Verder zijn geurdispenser en halogeenverlichting standaard en zorgen genoeg rekjes ervoor dat douchespullen niet in de weg staan. De deur bestaat uit veiligheidsglas dat een behandeling kreeg om kalk en vuil te weren. Het in hoogte verstelbare onderstel maakt dat ook doe-het-zelvers de douche kunnen installeren.

5.961 euro (excl. btw). Ook verkrijgbaar als eenpersoons voor 5.579 euro. www.hoesch-design.com
Comments: Een reactie posten