Verbouwplannen

Alles van onze verbouwing begint langzaam maar zeker concreet te worden.

Het is een moeilijk proces geweest: vooral veel nadenken, twijfelen, uittekenen, offertes vragen etc. Maar nu zijn er al een aantal beslissingen genomen, en wordt het pad dat we gaan volgen zeer duidelijk.

De oorspronkelijke bouwplannen (grote verbouwing, bijplaatsen van een volume etc.) hebben we wijselijk opgeborgen. Niet alleen begon alles exorbitant boven ons budget uit te groeien. Daarbovenop werd duidelijk dat de investering niet in verhouding zou zijn tot de gewonnen ruimte.

De plannen voor het gelijkvloers blijven wel quasi onveranderd: verplaatsen van de voordeur naar de traphal, bestaand inkomhalletje verwijderen, overbodig raam aan de veranda verwijderen, nieuwe vloer, nieuwe plafond. Een deel(tje) daarvan is al gedaan (daarover later meer), de rest zal voor de tweede verbouw-ronde zijn.

Boven, op de eerste verdieping, zal er vooral een stoelendans zijn. De hoofdslaapkamer verhuist naar de tweede verdieping (ex-bureau), logeerkamer verhuist naar waar nu onze hoofdslaapkamer is (en wordt annex bureau), Wolf's kinderslaapkamer verhuist naar de huidige logeerkamer, en in Wolf's kamer installeren we een badkamer. De huidige minuscule badkamer zal daarna veranderen in bergruimte/dressing.

Ook hiervan zijn er al een aantal stappen gedaan: Gudrun heeft zich tijdens de voorbije vakantie de naad uit het lijf gewerkt om de tweede verdieping, huidige bureau, klaar te maken om als slaapkamer gebruikt te worden.

Ik vermoed dat zij daarvan zelf wel een verslag zal plaatsen hier.

Vervolg: komt er aan.
Comments: Een reactie posten