Kleuradvies

Ik had het al van verschillende mensen aangeraden gekregen, en ik kan alleen maar zeggen: doen! Ik heb het dan over een kleurenconsulent bij schilderwerken.

Tot hiertoe gebruikte ik eigenlijk enkel maar 1 kleur (en een lichtere kleur voor het plafond) wanneer ik een kamer wilde schilderen. Ik had al bij verschillende vrienden gezien dat je een heel mooi effect kan krijgen als je verschillende kleuren en tinten gaat combineren. Alleen is het als leek moeilijk in te schatten wat waar moet komen.

Ik heb de raad van mijn broer gevolgd, en heb bij Colora kleuradvies gevraagd. Een kleurenconsulent is langsgekomen, heeft de kamers goed bekeken qua lichtinval, vroeg welke kleuren ik in gedachten had, en is daarop verschillende kleuren beginnen bovenhalen op zijn staalkaarten. Hij is ook telkens gaan kijken bij de meubels die erin kwamen, kwestie van zeker te zijn dat de tinten niet gaan vloeken met de meubels.

Voor onze nieuwe slaapkamer - door sommigen ook wel loft genoemd :-p - is hij met koffiekleuren afgekomen. Op het eerste zicht leek het misschien wat raar, maar het is prachtig geworden. Het plafond en een deel van de schuine wand is in het lichtgeel, Fresh Cotton genaamd. Het grootste deel van de wanden is in het lichtgrijs, maar dan een warme tint, het zogenaamde duifgrijs of muisgrijs. Een deeltje, net zoals de pilaar in het midden, is in een koffie-met-melkkleur (Cabagrey), en het deel rond het ronde raam en bij de deuren is in het donkerbruin, eigenlijk een soortement fondantkleur, met de naam 'offgreen'. Ramen zijn in het zelfde kleur als de omliggende muur, alleen het grote ronde raam is benadrukt door het in het lichtgeel van het plafond te verven, terwijl de muur eromheen donker is. Heel mooi. De deuren in het donkere gedeelte zijn dan weer in de koffiekleur, wat ze heel gedistingeerd maakt.

Ik slaap er graag, en iedereen die het ziet, vindt het een kamer uit de boekskes. Ik ben echt wel tevreden, en het extra geld van de kleurconsulent is dus prima besteed.
Comments:
 Zelf ben ik ook erg tevreden over het inschakelen van een kleurconsulent. Een vriendin van mij zag eens een advertentie in een krantje van een kleur- en interieurconsultente die voornamelijk voor 'handige harry's' en mensen die zelf hun woning willen verbouwen,... werkt. Ideaal voor ons, gezien we graag zelf de handen uit de mouwen steken, maar net als in uw geval, niet echt een idee hadden hoe we verschillende tinten konden combineren.
In tegenstelling tot Colora, werkte onze kleurconsulent met verschillende merken. Zo kon je zelfs met haar kleurcodes bij de verfmengservice terecht van een gamma of brico. Onze tip: www.studiozero.be
 
Een reactie posten