Kwaliteitsverf

Aangezien ik een kleurenconsulent had, was ik vrijwel genoodzaakt ook in zijn winkel de verf te halen. Ik kan me voorstellen dat zijn kleurencodes niet direct universeel waren, het waren alleszins geen RGBcodes of zo.

Het merk van de Colora is de echte BOSSverf. Zelf had hij ze - uiteraard - aangeprezen door te zeggen dat dit professionele verf is, en geen warenhuisverf. Ik moet toegeven, het is echt wel kwaliteit. Ze dekt prima, verwerkt heel makkelijk, is op waterbasis dus het gereedschap is makkelijk schoon te maken, en is vrijwel geurloos. Dat laatste is een niet onbelangrijke troef: ik kon rustig de deuren verven, en diezelfde avond in de kamer slapen zonder dat ik de geur opmerkte. Ook het feit dat het op waterbasis is, is een groot pluspunt: geen geknoei met white spirit of andere verdunners, heel gewoon de borstels en rollen onder de kraan.

Wat wel wat tegenviel, was de prijs. Ik geef toe, ik had veel verf en veel verschillende kleuren: muurverf voor twee grote kamers (en één plafond) in negen verschillende kleuren, en de bijhorende satijnlak (jawel, ook waterbasis) voor ramen en deuren in opnieuw 4 kleuren. Ook had ik een tweecomponentenvernis nodig voor een trap en een hoop ander houtwerk dat nog onbehandeld was. Daarbij kwam nog een resem materiaal: twee borstels, twee rolhouders met een aantal rollen, een verfbakje en wegwerpvellen om in dat bakje te leggen, en wat afplakband.

Ik was net geen 1000 euro kwijt, en behoorlijk verschoten van de prijs. Verf is duur, jawel. Ik hoop alleen dat ik niet binnen de korste keren een paar dingen moet herdoen, maar tot hiertoe is alles nog precies zoals het hoort.
Comments:
 Ah onze groene muur in de keuken is ook verf van Colora....en we zijn er ook heel content van, vooral omdat ze zo afwasbaar is. Zo waren we niet verplicht achter het fornuis te tegelen of een andere plaat te plaatsen. Dat vonden we tof.
 
Een reactie posten