Zolderluik

Zoals Bart al zei, ik ben zo goed als klaar met de loft boven, en ben nu aan Wolfjes nieuwe kamer aan het werken.

Boven moet ik enkel nog het zolderluik verven. Dat houdt in dat ik de dichtgeplamuurde vijsgaten nog moet afschuren, en daarna het luik zelf, een houten plaat met witte fineer waarop de spooktrap is bevestigd, een grondlaag moet geven. Een grondlaag is bij vrijwel alle soorten ondergrond noodzakelijk, maar bij houtfineer is het echt een conditio sine qua non. Het is zelfs geen kwestie van afbladderen, je verf pakt gewoon niet.

De omliggende kader is reeds geprimed, die staat klaar om geverfd te worden. Zowel luik als kader komen in hetzelfde kleur als het plafond, zodat het zo min mogelijk opvalt en zeker geen storend element wordt.

Ik moet er eigenlijk gewoon eens aan beginnen. Zoveel werk is het niet, alleen moet ik mijn ladder weer naar boven zeulen (ik ben nu eenmaal, zoals sommige vrienden, geen twee meter) en genoeg droogtijd laten.
Comments: Een reactie posten