Vooruitgang

Gisteren hebben de werkmannen met twee verder gedaan aan de badkamer. Man, man, man, hoe ze die douchecabine hebben boven gekregen... Ik durfde op den duur niet meer te kijken, ik dacht dat het ding ging sneuvelen! Ze hebben één van de kantelvensters eruit moeten halen, en op die manier het hele boeltje er nipt door gekregen. Bon, het ding staat binnen, het ziet er vreselijk goed uit, en ondertussen hebben ze bepaald waar het precies moet komen en hoe de leidingen dus moeten liggen. Het is echt wel veelbelovend.

Verder hebben ze gisteren vooral verder gekapt en gebeiteld om sleuven in de vloer en muren te maken, kwestie van de leidingen en bekabeling op een esthetische manier weg te werken. Veel vooruitgang was er dus niet te zien.

Vandaag was de eerste werkman er weer alleen: hij heeft de leidingen getrokken en toegeplamuurd/dichtgemetseld. Meteen heeft hij ook de elektrische leiding, die ze gisteren per ongeluk hebben meegehad, hersteld. De stopcontacten in Wolfs kamer zijn dus weer bruikbaar :-p

Concrete vooruitgang: de badkamerkasten hangen er, rechtgezet met de laserwaterpas. Het bad is geleverd, en staat momenteel in de garage te wachten tot ze het morgen kunnen bovenzetten. Ik ben benieuwd, ze zullen het venster van de gang er moeten uithalen.

Er is trouwens nog iemand van de firma langsgeweest (met elektrische kabels), die de pompsteen voor alle zekerheid nog eens kwam opmeten. Ik heb meteen ook een nieuw elektrisch keukenboilertje van tien liter besteld, energieklasse A. We willen onze backup niet verliezen, maar het oude ding is wel aan vervanging toe. Hopelijk kan het nog voor vrijdag.

De rest van de planning is dus hopeloos: ik had gewild dat het voor de vakantie klaar was geweest, zodat ik nu de nieuwe kinderkamer zou kunnen schilderen. Hoe later op het jaar, hoe boller de buik, en dan lukt het niet meer.
Oorspronkelijk ging het voor eind november zijn, dan werd het verschoven naar eind januari, en dan, wegens leveringsproblemen, naar nu.

De werkman was eerlijk in zijn schatting: hij hoopt boven klaar te zijn tegen vrijdag, en dan is het een week bouwverlof. Ik kan dus totaal nog niks doen die tweede week van de vakantie, aangezien de oude badkamer nog steeds in gebruik zal zijn. Fijn.

Enfin, boiler en andere toestanden staan ook klaar in de garage. Ik ben benieuwd, ik ben echt wel benieuwd.
Comments: Een reactie posten