Lazuren, deel twee

Een paar dagen geleden heb ik de voordeur een eerste laagje lazuur gegeven. (Wie me trouwens het verschil met beits kan uitleggen, graag! Ik dacht altijd dat ik aan het beitsen was, maar het blijkt lazuren te zijn.)


Een paar dagen geleden heb ik de voordeur een eerste laagje lazuur gegeven. (Wie me trouwens het verschil met beits kan uitleggen, graag! Ik dacht altijd dat ik aan het beitsen was, maar het blijkt lazuren te zijn.)

Die voordeur is uitgevoerd in merbau, en heeft een vreemde dieprode kleurtoets. Ideaal dus om te lazuren tot een bijna-zwart.
De omliggende deurlijst (chambran) is in een andere houtsoort gedaan, wellicht om gelijk te zijn met de binnendeuren. Alleen ben ik sterk aan het twijfelen hoe ik die deurlijst zou aanpakken: ook in het wit, zoals de binnendeuren, of meteen mee lazuren, zodat de voordeur een mooi geheel vormt?

Oordeel zelf.
Comments: Een reactie posten