Opstijgend vocht behandelen

We kennen het allemaal, die vuile vochtplekken in de hoek van de kamer of zelfs op het volledige plafond in de badkamer. Een heel vervelend probleem, zeker als je weet dat de oorzaken van opstijgend vocht dikwijls moeilijk te voorkomen zijn.

Wat zijn de oorzaken van opstijgend vocht?
De oorzaken van opstijgend vocht zijn meestal moeilijk te bepalen. Een veelvoorkomende oorzaak is echter wel dat oudere huizen destijds zonder vochtbeschermer werden gebouwd.

Is het nodig vochtplekken te laten behandelen?
Zeker en vast! Opstijgend vocht behandelen is noodzakelijk want vochtige muren kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De vochtige schimmels en zwammen in huis (de zogenaamde huiszwam) zijn een veelvoorkomende oorzaak van allergieën en zelfs ademhalingsproblemen.
Bovendien is een vochtige muur ook een nadeel op zich. Niet alleen voor de slijtage van de muurstructuur, maar ook voor de warmte in je huis. Vochtige muren worden sneller koud en houden die koude ook vast. Zo kunnen erg vochtige muren onrechtstreeks zelfs nadelig zijn voor je energiefactuur.

Maar hoe behandel je dat vocht?
Er zijn verschillende manieren om opstijgend vocht te behandelen. Ik som hier de 3 meest voorkomende behandelingen op:
• Vochtige muren kunnen geïnjecteerd worden met een vochtwerend product dat opstijgend vocht tegenhoudt.
• Indien de zichtbare schade groot is zullen specialisten dikwijls het aangetast pleisterwerk verwijderen en vervangen.
• Preventief wordt dikwijls een muurafwerking aangebracht om te voorkomen dat opstijgend vocht aan het muuroppervlak kan geraken.
Comments:
 Just want to say your article is as amazing.
The clarity in your post is simply spectacular and
i could assume you're an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

Review my blog post :: Power Precision Muscle
 
 Vocht in huis hebben wens ik aan niemand toe, ik kan er zeker van meespreken. Daarom heb ik via mijn site een module voorzien om zoekende partijen samen te brengen met specialisten in vochtbestrijding. Neem gerust een kijkje op Gevelbekleding-info.be
 
Een reactie posten