Enkele voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben heel wat voordelen. We zetten er hier enkele voor je op een rijtje.

Uiteraard is er het ecologische aspect. Zonnepanelen maken gebruik van een natuurelement om energie op te wekken. In tegenstelling tot de klassieke, fossiele brandstroffen, zijn ze dus minder belastend voor het milieu. Fossiele brandstoffen zullen ooit uitgeput geraken, het is een eindig verhaal. De zon daarentegen... die gaat nog wel een tijdje mee.

Ten tweede is er ook het financiële aspect. Zonnepanelen hebben een relatief hoge aankoopprijs, dat klopt. De meest recente modellen heb je echter na zo'n 7 jaar terugverdiend. Lijkt op zich wel een interessante investering, toch?

Een veel gehoord misverstand is dat zonnepanelen installeren geen zin heeft in België, omdat 'de zon er toch nooit schijnt'. Wel, dat klopt uiteraard niet. Maar liefst 60% van het rendement komt uit indirect licht. Dus je hoeft niet persé te hopen op een snikhete zomer om toch van je zonnepanelen te kunnen genieten.

Heel wat leuke voordelen, maar uiteraard is het niet al rozegeur en maneschijn. Daarover meer in een volgend blogberichtje.
Comments:
 Voor ons hebben zonnepanelen alleen maar voordelen. Zelfs bij een verkoop van ons huis vroeger dan verwacht kan je een meerprijs vragen, dus het is een win/win situatie.
Via www.renovatiepremie.net hebben we voor het plaatsen goed rondgekeken of we recht hadden op een premie, alsook hebben we daar onze plaatser gevonden.
 
 Het is nu ook met een onderzoek bewezen dat zonnepanelen een meerwaarde betekend bij de verkoop van je huis. Maar het rendement zakt als deze niet goed onderhouden wordt. Belangrijk is dus je zonnepanelen regelmatig een kuisbeurt te geven.
 
Een reactie posten